Tianjin Zexin Exhibition Center // Ruff Architects


Text description provided by the architects.

A Floating Water Drop | Tianjin Zexin Exhibition Center
The project is located next to a meandering tributary of the Yongding River. In this vast expanse of grass, the external place is not clearly defined, and the relationship between the building and the place presents a sense of spontaneous floating.

The design started with the roof, and we initially tried to use symbolic architectural language to establish a connection with the historical environment.

© Ruff Architects

© Ruff Architects

This is like a crystal clear water drop quietly dissolves into the endless winding river. However, with the gradual development of the narrative, metaphorical polysemy emerges.

In terms of layout, the water drop shape is placed diagonally into the site, which not only elongates the moving line from the city interface to the entrance, but also makes the water drop shape more intuitive in front of the eyes.

© Ruff Architects

© Ruff Architects

The profound eaves overhang and large area glass applications create a directionless floating roof, which presents a charming tranquility with the swaying shadows of the trees.The building does not have a clear main entrance. Three exposed diagonal wooden posts are used to define the entrance space at the front. The cross section size of the wooden posts is similar to that of the surrounding tree trunks, which makes it easier to blend into the environment visually while enhancing the floating sense of the roof.

To enter the exhibition space from the front, visitors will enter a lower transitional space under the eaves, and then gradually move to the space under the leaf-shaped skylight, which is covered with light.

© Ruff Architects

© Ruff Architects

We deliberately control the interference of excessive direct light through the size of the skylight, so as to ensure the soft and quiet space atmosphere inside.The project was completed in the form of wooden structure. The biggest challenge in the process of project implementation is the large span and overhang in the structure.

© Ruff Architects

© Ruff Architects

After several rounds of structural tests, the final shape is this umbrella-shaped spoke-type arched architecture scheme, which is formed by inner, middle and outer circular steel beams and 68 radial red pine beams. A Floating Water Drop | Tianjin Zexin Exhibition CenterThe project is located next to a meandering tributary of the Yongding River.

© Ruff Architects

© Ruff Architects

In this vast expanse of grass, the external place is not clearly defined, and the relationship between the building and the place presents a sense of spontaneous floating.

The design started with the roof, and we initially tried to use symbolic architectural language to establish a connection with the historical environment.

© Ruff Architects

© Ruff Architects

This is like a crystal clear water drop quietly dissolves into the endless winding river. However, with the gradual development of the narrative, metaphorical polysemy emerges.

In terms of layout, the water drop shape is placed diagonally into the site, which not only elongates the moving line from the city interface to the entrance, but also makes the water drop shape more intuitive in front of the eyes.

© Ruff Architects

© Ruff Architects

The profound eaves overhang and large area glass applications create a directionless floating roof, which presents a charming tranquility with the swaying shadows of the trees.The building does not have a clear main entrance. Three exposed diagonal wooden posts are used to define the entrance space at the front. The cross section size of the wooden posts is similar to that of the surrounding tree trunks, which makes it easier to blend into the environment visually while enhancing the floating sense of the roof.

To enter the exhibition space from the front, visitors will enter a lower transitional space under the eaves, and then gradually move to the space under the leaf-shaped skylight, which is covered with light.

© Ruff Architects

© Ruff Architects

We deliberately control the interference of excessive direct light through the size of the skylight, so as to ensure the soft and quiet space atmosphere inside.The project was completed in the form of wooden structure. The biggest challenge in the process of project implementation is the large span and overhang in the structure.

© Ruff Architects

© Ruff Architects

After several rounds of structural tests, the final shape is this umbrella-shaped spoke-type arched architecture scheme, which is formed by inner, middle and outer circular steel beams and 68 radial red pine beams. .

© Ruff Architects

© Ruff Architects

Tianjin Zexin Exhibition Center Gallery



Source link

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertismentspot_img

Latest posts

Have your preferences changed for what you like in a blush? (If so, how?)

Comments that do not adhere to our comment policy may be removed. Discussion and debate are highly encouraged but we expect community members to participate respectfully. Please...

Metroid Dread Update Now Live, Fixes Progression Bug And Various Other Issues

Update, 10/21/21: Nintendo has released a software update for Metroid Dread that fixes the progression bug it tweeted about last week. It fixes "several other...

Las Vegas can be next new F1 race in America

Oct.21 - Las Vegas, the fabled casino capital of the US, could be the next host to be added to the Formula 1...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!