Linfen Shooting Center // China Architecture Design & Research Group (CADG)


Text description provided by the architects.

“Linfen Shooting Center is located north of the city of Linfen, Shanxi province, surrounded by the lush greenery of the natural field on the east bank of the Fenhe River.

The overall layout of this project follows a linear axis pointing east-west, thus stretching the main volume facing north. The contour line of the building is shaped to mimic the undulating silhouette of the distant mountain range which on one hand intends to establish an organic relationship with the site, while on the other hand responds to the functional demands inside.

© China Architecture Design & Research Group (CADG)

© China Architecture Design & Research Group (CADG)

© China Architecture Design & Research Group (CADG)

© China Architecture Design & Research Group (CADG)

In addition, by wrapping all the accessory components, such as staircases, rooftop mechanical rooms, and outdoor steps, etc. with an envelope of aluminum skin, we managed to unify our design language under one single and dominant grammar, which enhance the appearance and readability of the building. The mountain-like contour line of this building also diminishes the abrupt man-made sense of this square-planed building in the natural background.

© China Architecture Design & Research Group (CADG)

© China Architecture Design & Research Group (CADG)

© China Architecture Design & Research Group (CADG)

© China Architecture Design & Research Group (CADG)

Furthermore, we slice the building volume into pieces and insert the gap with a transparent interface to encourage the indoor-outdoor connection, which makes an otherwise large volume building subtly integrated into the natural environment.

The shooting center houses four main shooting spaces: the outdoor skeet shooting range, the 10-meter indoor shooting hall, the 25-meter semi-outdoor shooting hall, and the 50-meter semi-outdoor shooting hall.

All these shooting halls are grouped together in a compact manner and positioned to face north, ensuring optimal land utilization and preventing athletes be bothered by glare both in daily training and future matches.

The gun storage room is positioned in the central area of the building close to all the shooting spaces and the athletes’ entrance on the ground floor to shorten the users’ circulation route and facilitate daily management.”.

© China Architecture Design & Research Group (CADG)

© China Architecture Design & Research Group (CADG)

© China Architecture Design & Research Group (CADG)

© China Architecture Design & Research Group (CADG)

Linfen Shooting Center Gallery



Source link

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertismentspot_img

Latest posts

Steve Blank Technology, Innovation, and Great Power Competition – Class 2

This article first appeared in West Point’s Modern War Institute. We just had our second week of our new national security class at Stanford – Technology,...

The Threat, in Perspective – The New York Times

Colin Powell’s death at 84 underscores the continuing risk that Covid-19 presents to older people — even if they are fully vaccinated, as...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!