The Coven // Studio BV


 

Text description provided by the architects.

The Coven is a co-working space for women and those who identify as non-binary. The design goal of their flagship location in St. Paul, MN was to transform a dark, historic space into a bright and warm space that encourages women’s empowerment and sets a strong foundation for the future.

© Studio BV

© Studio BV

© Studio BV

© Studio BV

Also to empower those that inhabit the space and create a sense of community and equity. The reception and open lounge take advantage of the high ceilings, natural light, and rich architectural character. Historic details in the space were restored and added unique custom features to match that level of detail.

© Studio BV

© Studio BV

© Studio BV

© Studio BV

The custom reception desk is made of a soft blue upholstery that creates a cozy moment at the front door. Unexpected use of color and material reflects the individuality of the members and guests. The open custom coffee bar serves as a social hub for both a collaborative work area and for special events.

© Studio BV

© Studio BV

© Studio BV

© Studio BV

The Coven’s mantra is “do the most good” Those words were made into a custom wall tile application in the coffee bar. That provides a bold and empowering imprint on the space. The design goal was to connect and inspire members with design and art moments that have become a magnet for the community.

© Studio BV

© Studio BV

© Studio BV

© Studio BV

The textures and colors amplify the historic building details and provide a sense of place. The lower level was transformed into a bright and inviting space. Private offices and conference rooms are thoughtful and comfortable. Opportunities for branding and personalization are abundant. Brick walls and hidden niches serve as solid and intentional backgrounds for these moments.

© Studio BV

© Studio BV

© Studio BV

© Studio BV

The Coven supports local female artists and the space is filled with murals, weavings, paintings, tapestries, tile, prints and objects curated and created for this space. They create a canvas that express community and diversity.

© Studio BV

© Studio BV

© Studio BV

© Studio BV



Source link

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertismentspot_img

Latest posts

Space Engineers Heavy Industry DLC is Available Now

“When war calls, industry answers!” We are excited to announce our second update in the new Warfare series! Heavy Industry focuses on the engineering, production,...

Rosemont, Juddmonte Partner to Race Maximal Down Under

Rosemont Stud has partnered with Juddmonte Farms after securing a deal to race in Australia the high-class 3-year-old colt Maximal , a Galileo three-quarter...

Squaw Valley is asking skiers’ help to rename a chairlift

Photo: Emily Tidwell/Squaw Valley Alpine Meadows As part of its commitment to...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!